Evenement ‘Schoonebeek, Daar zit muziek in!’

Bij de evaluatie van het Van Gogh-project kwam naar voren om het volgende project iets met muziek te gaan doen. De titel ‘Schoonebeek, Daar zit muziek in’ werd al snel gevonden. Na een brainstormsessie over alle muziek die zich in Schoonebeek heeft ontwikkeld, bleek al snel dat er heel veel muziekgroepen zijn geweest en nog steeds aanwezig zijn. Inmiddels hebben deze verenigingen en muziekgroepen een mail ontvangen met het verzoek om fotomateriaal, lp’s of cd’s aan te leveren. En het is opmerkelijk, iedereen met wie wordt gesproken, is meteen enthousiast over dit onderwerp!

Expositie
Op donderdag 28 maart 2024 is de officiële opening van de expositie ‘Schoonebeek, Daar zit muziek in’. De opening vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in ‘t Aole Gemientehoes en wordt verricht door wethouder Jan Bos van de gemeente Emmen. Iedereen is natuurlijk van harte welkom.
De expositie is vanaf 2 april 2024 tot en met 30 mei 2024 te bezoeken op twee locaties: in de Waag’nschuur is de expositie open van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur, in ‘t Aole Gemientehoes van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Beide exposities zijn vrij toegankelijk en één ding is zeker: muziek maakt alles mooier!

Klik op de foto voor het persbericht over de expositie.

Kunstmarkt en muzikaal programma
In het verlengde van deze exposities wordt op zaterdag 11 mei 2024 een kunstmarkt en een muzikaal programma in de Dorpskerk gehouden op initiatief van de ondernemersvereniging en stichting ‘De Spiker’.
Als afsluiting van deze muziekmaand vindt op 25 mei 2024 een benefietconcert voor de Alzheimerstichting plaats in het Food in the Woodbos.