Evenement ‘De slachtvisite komt eraan!’

Na het succes van de eerste slachtvisite vorig jaar was het snel duidelijk dat we hier een vervolg aan zouden geven. Zaterdag 11 november 2023 is het zover. Samen met slagerij De Pallert organiseert Stichting ‘De Spiker’ deze moderne versie van een oude traditie.

Om 13.00 uur start slager Jan Mink het evenement met het ‘zwien an de ledder’. Hij snijdt de stukken vlees van het varken en geeft uitleg over ‘wat wat is’. Uiteraard gaat dat op een verantwoorde wijze. Daarna worden de schnitzels, karbonades en al het andere lekkere vlees bij opbod verkocht. De opbrengst van der verkoop gaat geheel en al naar Stichting ‘De Spiker’. De verkoop ging verleden jaar hard, dus als u wat wilt: Wees er om 13.00 uur bij!

Veel lekkers en gezelligheid
Daarnaast zijn er ook weer diverse kramen waarin lekkernijen worden gemaakt en verkocht die bij deze oude traditie horen: bloedworst, balkenbrij, snert en roggebrood met spek. Ook is imker Wim Oosting van de partij met honing en
‘t Schoone Schoap met schaap- en streekproducten. En we zijn nog bezig met oude ambachten.
Niet te vergeten: er wordt uiteraard ook een klein neutje geschonken. Voor extra gezelligheid zorgt ook dit jaar weer accordeonist Geert Schepers uit Nieuw-Schoonebeek.

Kortom, het is zeer de moeite waard om er op zaterdag 11 november 2023 vanaf 13.00 uur bij te zijn. U bent van harte welkom op deze slachtvisite bij de Waag’nschuur aan de Burgermeester Osselaan!