Evenement ‘Een wereld van verschil’

Op 12 september 1943 ging de eerste boorbeitel de grond in voor wat put S3 (Schoonebeek 3) zou worden. Het werd de ontdekkingsput van het grote olieveld dat zich onder Schoonebeek en omstreken bleek te bevinden. Dat feit betekende een grote ommekeer voor het dorp Schoonebeek.
In de tachtig jaar daarna vond een stormachtige ontwikkeling plaats van ons mooie dorp. Voor Stichting ‘De Spiker’, Schoonebeek in Actie en de Loopgroep Schoonebeek was dit alles (vooral de spectaculaire ontwikkeling van het dorp!), reden om de koppen bij elkaar steken en hier aandacht aan te besteden. Weer een fraaie vorm van samenwerking die moet leiden tot een prachtig evenement in de periode ‘feestweek tot eind september’.
Voor meer informatie: zie de poster hieronder en lees alle details in de Jaknikker van augustus (verschijningsdatum: donderdag 17 augustus).Zie hieronder het volledige programma:

Expositie ‘Een wereld van verschil’ geopend

Onder grote belangstelling opende wethouder Pascal Schrik, daarbij geholpen door Chris Butterhoff, archivaris van De Spiker, donderdagavond 24 augustus, het evenement en daarmee de expositie ‘Een wereld van verschil’.


Na een openingswoord voor de genodigden in ’t Aole Gemientehoes van Kees Veenstra, vertrok het gezelschap naar de overkant waar bij de Waag’nschuur ook al het nodige publiek stond te wachten.

De openingshandeling betrof het omhoog trekken van een groot fotospandoek van de oorspronkelijke wagenschuur op dezelfde plek waar nu de fraaie expositieruimte met dezelfde naam staat. Met deze handeling werd de kern van het evenement en de expositie meteen duidelijk:
Een wereld van verschil!
Vervolgens bezochten de vele bezoekers de bij elkaar horende expositie in de Waag’nschuur en ’t Aole Gemientehoes en de deelexpositie ’80 jaar oliewinning’ in het oliemuseum op de deel van de Zandstrooiboerderij (ingang aan de zuidkant). De reacties waren zonder uitzondering zeer positief.
“Een echte aanrader voor alle inwoners van Schoonebeek”, aldus één van de bezoekers.

De expositie is nog te bezichtigen tot en met zaterdag 30 september 2023.