ACTUEEL

Nieuwe expositie:

EXPOSITIE OVER SPOREN VAN DE EMSLANDKAMPEN IN SCHOONEBEEK
Er is nog steeds weinig bekend over de zgn. Emslandkampen, gelegen in onze grensstreek. Over deze voormalige gevangenkampen heeft C.A. (Kees)  admiraal, historicus en fotograaf, een fotoreportage gemaakt, die onder de titel “Op zoek naar sporen van de Emslandkampen” van 23 juli tot en met 20 augustus 2019 in de Waag’nschuur van ‘Stichting De Spiker’ bij de Zandstrooiboerderij, Burgemeester Osselaan 5 te Schoonebeek te zien zal zijn.

De opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op DINSDAGAVOND 23 JULI om 19.30 uur met een lezing van Kees Admiraal over zijn zoektocht naar de sporen van deze 15 kampen. Belangstellenden worden hiervoor van harte uitgenodigd voor deze openingslezing.

Ook ligt het in de bedoeling twee excursies te organiseren onder leiding van deze historicus fotograaf naar enkele plaatsen van herinnering (resten van de kampen en begraafplaatsen) Bij voldoende deelnemers zal de eerste excursie plaats vinden op ZATERDAG 27 JULI en tweede excursie op ZATERDAG 10 AUGUSTUS van 09.00 – 17.00 uur.

De kosten voor deze geheel verzorgde excursie zal € 60,00 p.p. bedragen, incl. lunch en vervoer. Informatie/aanmelding voor de excursie: 0524-533374.
De openingstijden van de expositie zijn: dinsdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00 uur.

 

Bezoek de permanente expositie:

Aardoliewinning NAM